De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock is onder vuur komen te liggen, omdat hij als belangrijke figuur met betrekking tot het coronabeleid een goede vriendin als adviseur heeft aangesteld en volgens Britse media ook een affaire met haar had.

De krant The Sun publiceerde foto's van de minister die zijn adviseur Gina Coladangelo kust en omhelst. Dat zou begin mei binnen zijn eigen ministerie gebeurd zijn. Hancock als Coladangelo zijn beiden getrouwd en hebben kinderen. Ze kennen elkaar uit hun studietijd aan de University of Oxford.

Coladangelo is een rijke lobbyist en heeft daarnaast een belangrijke functie bij modeketen Oliver Bonas van haar echtgenoot Oliver Tress.

Hancock heeft inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden, omdat hij zich tijdens de gefotografeerde omhelzing niet aan de afstandsregel heeft gehouden. Over de vermeende affaire heeft hij zich niet uitgelaten.

Veel oppositieleden in het Britse Lagerhuis vinden dat Hancock moet opstappen, omdat hij zijn geloofwaardigheid kwijt is. Labour, de grootste oppositiepartij, roept premier Boris Johnson op om Hancock te ontslaan.

Grant Shapps, Hancocks collega van het ministerie van Transport, heeft tegenover media beklemtoond dat het een privékwestie betreft. Hij zei dat Coladangelo door het ministerie van Hancock via "een zeer streng proces" is geworven.

Hancock heeft zijn bezoek aan een vaccinatiecentrum van vrijdag afgezegd.