Reddingswerkers hebben volgens Belgische media een vierde en vijfde lichaam gevonden op de plek in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid, waar een schoolgebouw in aanbouw en steigers langs de gevels vrijdag zijn ingestort. Op het moment van het incident vrijdag waren er bouwvakkers aan het werk.

De laatste vermiste slachtoffers zijn zaterdagmiddag door reddingswerkers gevonden. De Antwerpse brandweer laat weten dat er geen vermisten meer zijn.

Reddingswerkers borgen zaterdag de lichamen van drie bouwvakkers uit Portugal en Roemenië. Tien slachtoffers kwamen eerder levend onder het puin vandaan, negen van hen liggen in het ziekenhuis. Volgens Belgische media konden sommige bouwvakkers zichzelf in veiligheid brengen.

Een vermiste persoon van wie vermoed werd dat die nog onder het puin lag is volgens de Belgische krant De Standaard vrijdagavond teruggevonden in het ziekenhuis. Hij raakte gewond.

De Belgische koning Filip bezocht zaterdagmiddag de plek van het ongeval. "Moed en sterkte aan de families en de naasten van de slachtoffers, veel beterschap aan alle gewonden", aldus het koningshuis op Twitter. Ook worden alle betrokken hulpdiensten bedankt voor hun inzet.

Het bezoek van de koning viel samen met dat van premier Alexander De Croo, provinciegouverneur Cathy Berx, binnenlandminister Annelies Verlinden en de Antwerpse burgemeester Bart De Wever. Ze werden op de hoogte gesteld van de stand van zaken, spraken met reddingswerkers en kregen een rondleiding.

Beelden tonen ravage na instorten bouwsteiger in Antwerpen
55
Beelden tonen ravage na instorten bouwsteiger in Antwerpen