In Antwerpen is vrijdag een bouwsteiger bij een school in aanbouw ingestort, waardoor ook een deel van het gebouw naar beneden kwam en mensen onder puin bedolven zijn geraakt. De brandweer heeft een tiental personen gered en staat in contact met enkele personen die nog vastzitten. Er is zeker één dode gevallen, vijf anderen worden nog vermist.

Onder de vermisten bevinden zich volgens lokale media vier Portugese werknemers van een bouwbedrijf. Die stonden naar verluidt op de steiger toen het gebouw instortte.

De politie spreekt van minstens twintig gewonden, melden Belgische media. Volgens de Antwerpse brandweer zijn negen mensen opgenomen in het ziekenhuis. Acht van hen zijn er ernstig aan toe.

"Voorlopig worden nog een aantal personen vermist. De situatie is zeer instabiel en dat maakt bevrijdingen en zoekacties heel moeilijk", laten de hulpdiensten weten.

Hondenteams zoeken naar vermisten

Rond 19.30 uur zijn de hulpdiensten nog steeds met hondenteams op zoek naar vermisten. Met hulp van een aannemer is voorzichtig begonnen met het ruimen van puin.

Rond 14.45 uur werden de hulpdiensten opgeroepen wegens het ingestorte gebouw. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Er worden reddingshondenteams en een drone ingezet.

De school staat in de wijk Nieuw Zuid, in het zuidwesten van de stad en niet ver van de Schelde. De omgeving is voorlopig afgesloten voor verkeer, meldt de brandweer.

Beelden tonen ravage na instorten bouwsteiger in Antwerpen
55
Beelden tonen ravage na instorten bouwsteiger in Antwerpen