De enige overlevende van het kabelbaanongeluk in Italië van eind mei heeft het ziekenhuis verlaten. De vijfjarige Eitan mocht met zijn tante mee naar Pavia, een stad in de buurt van Milaan.

Het kinderziekenhuis in Turijn meldt dat zijn toestand flink is verbeterd. Wel blijft de jongen psychische hulp ontvangen.

Eitan raakte vorige maand ernstig gewond bij het ongeluk dat veertien andere mensen in de cabine, onder wie zijn ouders, broertje en overgrootouders, het leven kostte.

De autoriteiten tasten nog in het duister over de oorzaak van dat ongeval. Een kabel brak voordat de cabine na een tocht van twintig minuten de top van de berg Mottarone kon bereiken.

Onderzoekers hebben al wel ontdekt dat een noodrem die de tragedie had kunnen voorkomen op het moment van het ongeluk was gedeactiveerd. Doordat het systeem was uitgeschakeld, stortte de cabine omlaag. De autoriteiten onderzoeken of medewerkers van het kabelbaanbedrijf strafbaar zijn.

Het hoofd van de technische dienst heeft volgens aanklagers al toegeven dat het remsysteem was uitgeschakeld, omdat het al langer voor problemen zorgde. Die medewerker heeft huisarrest. De politie had ook twee andere managers aangehouden, maar zij zijn in afwachting van verder onderzoek al snel weer vrijgelaten.

Italianen houden minuut stilte voor slachtoffers kabelbaanramp
36
Italianen houden minuut stilte voor slachtoffers kabelbaanramp