In de West-Franse plaats La Chapelle-sur-Erdre zijn vrijdag vier agenten neergestoken en beschoten. De verdachte overleed na een schotenwisseling.

De man zou in de gevangenis zijn geradicaliseerd, zeggen bronnen rond het onderzoek. De man, in Frankrijk geboren, zou ook psychische problemen hebben gehad.

Een van de agenten raakte zwaargewond nadat ze werd gestoken. Ze verkeert buiten levensgevaar, zo meldt minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin.

Drie andere politieagenten raakten lichtgewond aan hun armen of benen. De verdachte zou het wapen van de neergestoken agente hebben afgepakt.

De man vluchtte eerst in zijn auto, maar nadat hij daarmee was gecrasht, ging hij lopend verder. De politie had mensen in het gebied opgeroepen om binnen te blijven en scholen werden extra beveiligd. Er werden meer dan tweehonderd agenten en twee helikopters ingezet bij de zoektocht.

Duizenden Franse agenten demonstreerden eerder deze maand nog in Parijs om betere bescherming te eisen. Ze wilden ook strengere straffen voor geweld tegen de politie. Vakbonden hadden opgeroepen tot de betoging na de dood van politieman Eric Masson. Die was doodgeschoten tijdens een onderzoek in de zuidelijke stad Avignon.