In het noorden van Italië zijn zondag dertien personen om het leven gekomen toen de cabine waarin zij zich bevonden van een kabelbaan viel. Twee kinderen van vijf en negen jaar zijn in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht, meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

Volg dit verhaal Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen in deze zaak

Het ongeluk met de kabelbaan tussen Stresa en Mottarone gebeurde bij het Lago Maggiore, nabij de Italiaanse grens met Zwitserland. De slachtoffers zouden op slag dood zijn geweest.

Een kabel zou op zo'n 300 meter voor het eindpunt zijn geknapt, waarna de cabine naar beneden stortte in de bergachtige, beboste omgeving. De brandweer en reddingsteams zijn aanwezig op de rampplek, die lastig toegankelijk is.

Wegen in de omgeving van de kabelbaan zijn geblokkeerd zodat hulpdiensten alle ruimte krijgen om slachtoffers te helpen. Een brandweerwagen die onderweg was naar de plaats van het ongeluk zou op de bergweggetjes zijn gekanteld. Daarbij zouden geen gewonden zijn gevallen.

Volgens Italiaanse media was de kabelbaan pas net heropend nadat toeristen maandenlang geweerd moesten worden vanwege de geldende coronamaatregelen. De kabelbaan brengt passagiers vanaf het Lago Maggiore tot een hoogte van 1.492 meter in een rit die ongeveer twintig minuten duurt.

De Italiaanse premier Mario Draghi reageerde "met grote droefheid" op het ongeval. Hij condoleerde de families van de slachtoffers en zei dat zijn gedachten uitgaan naar de gewonde kinderen. De Italiaanse regering heeft aangekondigd een commissie op te zetten die het ongeval gaat onderzoeken.

Hulpdiensten bij rampplek na neerstorten cabine kabelbaan in Italië
105
Hulpdiensten bij rampplek na neerstorten cabine kabelbaan in Italië