Israël zegt woensdag meerdere hooggeplaatste militairen van de Palestijnse Hamas-beweging te hebben gedood. Volgens Hamas ging het om "talrijke topcommandanten", onder wie de militaire baas van Gaza-stad. De Israëlische veiligheidsdienst stelt dat zeker vier andere belangrijke leiders ook zijn gedood.

Volg dit verhaal Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom het conflict tussen Israël en de Palestijnen

Israël bestookte de Gazastrook woensdag opnieuw met luchtaanvallen. Daarbij werd onder meer een veertien verdiepingen tellende woontoren met de grond gelijk gemaakt. In de flat had Hamas enkele bedrijven en kantoren. Ook runde de Palestijnse beweging een televisiezender vanuit het gebouw.

De Israëlische aanvallen van woensdag waren een reactie op Palestijnse raketbeschietingen dinsdagavond op Tel Aviv, die weer een reactie waren op aanvallen door Israël. Volgens Israël vuurde de Palestijnen sinds maandag al duizend raketten af.

Het opnieuw opgelaaide conflict heeft in de afgelopen dagen aan zeker 53 Palestijnen het leven gekost, onder wie veertien kinderen. Minstens 320 anderen raakten gewond. Aan Israëlische zijde kwamen zeker zes mensen om door de beschietingen, onder wie een kind. Tientallen andere Israëliërs raakten gewond.

Flat in Gaza stort in na Israëlische raketaanval
105
Flat in Gaza stort in na Israëlische raketaanval