Een schutter heeft zondag tijdens een verjaardagsfeestje in een woonwagenkamp in de Amerikaanse stad Colorado Springs het vuur geopend. Hij bracht zes volwassenen om het leven voordat hij zichzelf neerschoot. Toen de hulpdiensten arriveerden, leefde de schutter nog. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, meldt Colorado Springs Gazette.

De verdachte was de partner van een vrouwelijk slachtoffer op het feestje. Direct na aankomst begon hij om zich heen te schieten. Onder de aanwezigen waren ook kinderen. Die zijn volgens de politie ongedeerd en ondergebracht bij familieleden.

De namen van de slachtoffers en schutter zullen bekendgemaakt worden zodra zij geïdentificeerd zijn. Over het motief is nog niets bekend.

"Mijn gedachten gaan uit naar de families die een geliefde hebben verloren en de kinderen die hun ouders hebben verloren", zei politiechef Vince Niski van Colorado Springs in een verklaring.

John Suthers, burgemeester van Colorado Springs, noemde de schietpartij een "zinloze daad van geweld" en vroeg de gemeenschap om geduld. "Vandaag rouwen we om de levens die verloren zijn gegaan en bidden we voor degenen die gewond zijn geraakt en degenen die familieleden zijn verloren", zei Suthers. "We denken ook aan de hulpverleners die een verschrikkelijk tafereel aantroffen."

Het was de grootste schietpartij in Colorado sinds 22 maart. Toen schoot iemand tien mensen neer in een supermarkt in Boulder. Colorado Springs is met een inwonersaantal van 465.000 de op een na grootste stad van de Amerikaanse staat Colorado.