De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdag de echtgenoot en nabestaanden bezocht van de politieambtenaar die vrijdag om het leven kwam door een terroristische aanval met een mes in een politiebureau in Rambouillet, nabij Parijs.

Macron was naar de nabestaanden gegaan om de "zeer overstuur zijnde en zeer waardige" familie te steunen. Eerder op de dag bezocht hij de politiecommandant in Rambouillet "om hem en al zijn medepolitieagenten steun te betuigen", deelde het bureau van de president mee.

De 49-jarige politiemedewerkster, moeder van twee kinderen, werd gedood door een man uit Tunesië die haar twee keer in de keel stak. De dader werd direct na de aanval doodgeschoten door agenten. Drie mensen, onder wie zijn vader, zijn zaterdag aangehouden om ondervraagd te worden over de 36-jarige Tunesiër Jamel Gorchene.

Gorchene woonde sinds 2009 in Frankrijk en werkte als pakketbezorger. Hij was geen bekende van de politie of van de inlichtingendiensten. Volgens de chef van de Franse antiterreureenheid had de man een terroristisch motief.

Frankrijk is in het recente verleden vaker getroffen door dergelijke terroristische misdrijven. Zo werden op 29 oktober 2020 in een stad in de buurt van Nice drie mensen doodgestoken. Een van hen werd onthoofd. De dader werd opgepakt. Dertien dagen eerder werd docent Samuel Paty onthoofd. De radicaalislamitische dader werd uiteindelijk doodgeschoten.