In de zoektocht naar de vermiste Indonesische onderzeeër in Indonesië zijn vermoedelijk wrakstukken van het vaartuig gevonden, meldt de legerleiding in het land. De duikboot is diep in het water gelokaliseerd.

"Wij zijn in de veronderstelling dat de objecten die in de buurt van de laatst bekende locatie van de onderzeeër zijn gevonden, onderdelen van de onderzeeër zijn", zo werd tijdens een persconferentie gemeld. Op die plek werd eerder een olievlek waargenomen.

De onderzeeër is via een scan op ongeveer 850 meter diepte gelokaliseerd, terwijl die eigenlijk is gebouwd om maar tot 500 meter diepte te duiken. Het is niet duidelijk of de 53-koppige bemanning in leven is. Hun voorraad zuurstof is nu vermoedelijk op. De autoriteiten willen mogelijk levende bemanningsleden evacueren.

De 44 jaar oude KRI Nanggala-402 verdween woensdag van de radar, op zo'n 95 kilometer van de kust van Bali. Dat gebeurde tijdens een torpedo-oefening. Bij de zoektocht naar de bemanning krijgt Indonesië hulp van andere landen, waaronder Australië en de Verenigde Staten.

Indonesische marine presenteert vermoedelijke wrakstukken onderzeeër
46
Indonesische marine presenteert vermoedelijke wrakstukken onderzeeër