De 53 opvarenden van de sinds woensdag vermiste Indonesische onderzeeër hebben zuurstof tot zaterdag, heeft de stafchef van de Indonesische marine donderdag laten weten. Reddingswerkers zouden op een diepte van 50 tot 100 meter een metalen voorwerp hebben aangetroffen.

De onderzeeër raakte vermist tijdens een torpedeeroefening in de buurt van het Indonesische eiland Bali.

Het water is ongeveer 600 tot 700 meter diep in het gebied waar de oefening werd uitgevoerd, maar kan op sommige plekken rondom Bali dieptes van wel 1.500 meter bereiken. De onderzeeër kan een diepte van 250 tot 500 meter aan.

De zoektocht naar de onderzeeër en de 53 opvarenden is donderdag hervat door honderden personeelsleden van de Indonesische marine. India, Australië, Maleisië en Singapore zoeken mee.

Reddingswerkers hebben in het zoekgebied een olievlek aangetroffen. Daarom hebben ze het zoekgebied verkleind en zoeken ze in de omgeving van de vlek met sonar naar de onderzeeër.

Een voorwerp dat op een diepte van 50 tot 100 meter is waargenomen is volgens de stafchef van de Indonesische marine sterk magnetisch. Dat zou erop kunnen duiden dat het om een groot voorwerp gaat.

De Indonesische vloot is verouderd en er gebeuren regelmatig ongelukken. Volgens de commandant van het Indonesische leger verkeerde de 44 jaar oude onderzeeër van Duitse makelij in goede staat.

Indonesische marine zoekt naar vermiste onderzeeër bij Bali
68
Indonesische marine zoekt naar vermiste onderzeeër bij Bali