De verdachte van het bloedbad in een vestiging van pakketbezorger FedEx in het Amerikaanse Indianapolis was een negentienjarige oud-werknemer van de pakketbezorger. De autoriteiten hadden hem al eerder op de radar, meldt CNN op basis van anonieme politiebronnen.

Wat de reden is geweest voor de aanslag is niet bekend. De autoriteiten hebben nog niets meegedeeld over de mogelijke motieven van Brandon Scott Hole, zoals de verdachte heette. Een familielid heeft de autoriteiten volgens CNN eerder gewaarschuwd voor het mogelijk gewelddadige karakter van Hole.

De Amerikaanse president Joe Biden spreekt in een verklaring zijn afschuw uit over de schietpartij. Hij gaf vrijdag de opdracht om de vlaggen op het Witte Huis en overheidsgebouwen halfstok te hangen.

Volgens de president gaan er elke dag te veel Amerikanen dood door vuurwapens. "We kunnen en moeten meer doen om levens te redden", aldus Biden, die onlangs al maatregelen om het wapengeweld aan te pakken aankondigde.

Schietpartij duurde slechts enkele minuten

Hole schoot donderdagavond (lokale tijd) acht mensen dood en sloeg daarna de hand aan zichzelf. Meerdere mensen raakten gewond. Onder de slachtoffers zijn naar verluidt meerdere sikhs, die bij de vestiging werkten. Volgens de politie duurde de schietpartij hooguit enkele minuten en was die al voorbij toen agenten eenmaal ter plaatse waren.

De VS wordt vaak opgeschrikt door dergelijke schietpartijen. In Indianapolis hebben er dit jaar al meerdere plaatsgevonden.

Vrijdag was het ook veertien jaar geleden dat de dodelijkste schietpartij op een Amerikaanse school plaatshad. Op de campus van de universiteit Virginia Tech in Blacksburg kwamen toen meer dan dertig mensen om het leven.

Getuige schietpartij Indianapolis: 'Ik zag een lichaam op de grond liggen'
81
Getuige schietpartij Indianapolis: 'Ik zag een lichaam op de grond liggen'