Door het kapseizen van een schip voor de kust van de Amerikaanse staat Louisiana is zeker één dode gevallen. Reddingswerkers zijn woensdag nog op zoek naar minstens twaalf vermisten. Zes personen konden uit het onstuimige water worden gered.

Twee mensen konden door de kustwacht worden gered, vier anderen werden uit het water gehaald door schepen die in de buurt waren. Er wordt nog gezocht naar de overige bemanningsleden. Het is volgens de Amerikaanse kustwacht mogelijk dat er nog mensen vastzitten in het gekapseisde schip.

Het 39 meter lange liftschip kwam dinsdag in de problemen tijdens een storm in de Golf van Mexico en kapseisde op zo'n 13 kilometer van de haven Port Fourchon.

Op het moment van het incident vonden er windstoten van tot wel 130 kilometer per uur plaats en waren de golven zo'n 2 tot 3 meter hoog. De weersomstandigheden zijn momenteel nog steeds onstuimig.

Er worden liftschepen gebruikt om groot materiaal naar boorplatforms in de Golf van Mexico te brengen en daar onderhoud te kunnen plegen. Het liftschip heeft uitschuifbare poten van zo'n 75 meter lang, die de bodem van de zee kunnen raken.