De vijftien bemanningsleden van de olietanker Davide B die op 11 maart werden ontvoerd voor de kust van het West-Afrikaanse land Benin zijn weer vrijgelaten. Volgens de Nederlandse rederij De Poli verkeren ze in relatief goede conditie en worden ze nu gerepatrieerd naar hun thuisland.

De bemanningsleden hebben volgens een woordvoerder van de rederij inmiddels contact met hun families gehad. De rederij gaat ervan uit dat de bemanning al die tijd heeft vastgezeten in Nigeria. "Na lange en vele gesprekken met de kidnappers zijn ze uiteindelijk vrijgelaten." De rederij zegt niet of er losgeld is betaald.

Chiara de Poli, de directeur van de Nederlandse rederij, zegt opgelucht te zijn nu de bemanningsleden veilig zijn en kunnen terugkeren naar hun families in Oost-Europa en de Filipijnen. "De afgelopen weken waren voor iedereen een buitengewoon moeilijke periode, in het bijzonder voor onze vijftien zeevarenden en hun gezinnen."

Davide B, dat onder Maltese vlag vaart, was onderweg van Riga (Letland) naar Lagos (Nigeria) toen het werd overvallen. Vijftien bemanningsleden werden ontvoerd, zes anderen mochten aan boord blijven. Zij voeren de olietanker onder escorte naar een veiliger gebied.

De piraten lieten de lading ongemoeid. Onder de bemanningsleden waren geen Nederlanders.