De Amerikaanse justitie heeft maandag een nieuwe aanklacht ingediend tegen Ghislaine Maxwell, de vrouw die verdacht wordt van het ronselen van meisjes voor de Amerikaanse multimiljonair en zedendelinquent Jeffrey Epstein. Er is sprake van een vierde minderjarig slachtoffer van sekshandel.

In het kort: wie was Jeffrey Epstein?

  • De Amerikaanse multimiljardair werd in 2008 voor het eerst veroordeeld: tot dertien maanden thuisarrest vanwege het jarenlang misbruiken van minderjarige meisjes.
  • In juli 2019 werd hij opnieuw opgepakt. In zijn huis werden opnieuw grote hoeveelheden naaktfoto's van jonge vrouwen gevonden.
  • Een maand later werd hij dood aangetroffen in zijn cel in een New Yorkse gevangenis. De invloedrijke Amerikaan had zichzelf om het leven gebracht, maar werd door een verhoogd risico daarop juist extra in de gaten gehouden.
  • Epstein had veel invloedrijke kennissen, onder wie Bill Clinton, Donald Trump en de Britse prins Andrew.

Maxwell (59) zit vast op verdenking van het regelen van meisjes voor massages en seks met Epstein en mensen uit zijn entourage. Bij drie meisjes zou dat tussen 1994 en 1997 zijn gebeurd. In het recentste geval gaat het om de periode 2001-2004.

Het begin van de rechtszaak staat gepland op 12 juli. Het is nog onduidelijk of de datum moet worden verschoven vanwege de uitbreiding van de aanklachten.

Maxwell was onlangs nog in het nieuws omdat ze, volgens haar advocate, in de gevangenis het slachtoffer was geworden van fysiek geweld door bewakers. Ze zou zijn mishandeld toen haar cel werd doorzocht.

Wie is Epsteins handlanger Ghislaine Maxwell?
212
Wie is Epsteins handlanger Ghislaine Maxwell?