In een olieraffinaderij in West-Java is in de nacht van zondag op maandag een enorme brand uitgebroken. Zeker 20 mensen zijn gewond geraakt en 950 omwonenden zijn geëvacueerd.

Vijf personen zijn ernstig gewond geraakt, zij liggen in het ziekenhuis en worden behandeld voor hun brandwonden. Ook zou een omwonende zijn overleden aan de gevolgen van een hartaanval na de explosie.

Daarnaast zijn er nog drie mensen vermist, aldus het hoofd van de lokale beveiliging Dodi Dwi. Het drietal zou door de kracht van een explosie in een rijstveld zijn beland, vertelt Dodi op basis van informatie van ooggetuigen.

De Indonesische staatsoliemaatschappij Pertamina zegt dat de brand ontstaan is tijdens slecht weer. "De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar tijdens het incident was er zware regen en bliksem", aldus de oliemaatschappij.

In de Balongan-raffinaderij kunnen dagelijks 12.500 vaten olie worden verwerkt. Het staatsoliebedrijf heeft de raffinaderij gesloten en probeert te voorkomen dat de brand zich verder verspreidt. Volgens een woordvoerder van het oliebedrijf is de brandstoftoevoer van Indonesië niet gehinderd door de brand.