De Belgische politie heeft drie minderjarige verdachten opgepakt in het onderzoek naar de moord op een 42-jarige man. Hij is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gebracht.

De man was via een nepprofiel op een datingsite voor homoseksuelen naar een park in Beveren gelokt. In dat park zou hij door drie personen zijn overvallen en neergestoken, zo meldde Nieuwsblad eerder.

Zijn lichaam werd zaterdag rond het middaguur door een fietser ontdekt, waarna het park werd afgezet voor sporenonderzoek. Daarbij hebben duikers tevens de vijver uitgekamd om het mes te vinden waarmee het slachtoffer is neergestoken.

Een van de verdachten, een zeventienjarige, heeft zich zondagochtend bij de politie gemeld, zo laat het parket van Oost-Vlaanderen maandag weten. De twee andere verdachten van zestien en zeventien jaar oud meldden zich in de nacht van zondag op maandag bij de politie.

Op het voorval is door de lokale lhbti-gemeenschap geschokt gereageerd. "We zijn verbitterd en hebben schrik", zegt Wim Raes, woordvoerder van holebivereniging Tiszo in Sint-Niklaas.

De politie wilde maandag in gesprek met Het Laatste Nieuws niet bevestigen of er sprake van homohaat was, zoals Nieuwsblad eerder schreef. Als homohaat inderdaad de drijfveer was, dan is de moord op de man het tweede geval van gaybashing met dodelijke afloop in België. In 2012 werd in Luik om die reden de 32-jarige Ihsane Jarfi om het leven gebracht.