De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft zondag op een mogelijke kandidaatstelling voor de presidentsverkiezing in 2024 gehint tijdens het jaarlijkse congres van conservatieve activisten (CPAC) in Orlando in de staat Florida.

Een uur later dan gepland begon Trump aan zijn toespraak waarmee hij het jaarlijkse conservatief politieke congres afsloot. "Wie weet doe ik voor de derde keer mee", zei Trump. Als hij weer aan de presidentsverkiezingen meedoet, dan zal hij dat namens de Republikeinse Partij doen en geen eigen partij oprichten. "We beginnen geen nieuwe partijen. We hebben de Republikeinse Partij. Die zal verenigd worden en sterker zijn dan ooit tevoren", aldus Trump.

Verder herhaalde Trump tijdens de toespraak zijn onbewezen claim dat de uitslag van de presidentsverkiezing in 2020 niet klopt en de Democraten de overwinning hebben gestolen. "Ze hebben het Witte Huis verloren", zei Trump over de Democratische Partij.

Trump haalde ook uit naar zijn opvolger: "Joe Biden heeft de rampzaligste eerste maand gehad van alle presidenten in de moderne geschiedenis."

Volgens een peiling van CPAC zou de conservatieve achterban, als die nu zou moeten stemmen, Trump kiezen als de Republikeinse presidentskandidaat in 2024. Met 55 procent bleef hij gouverneur Ron DeSantis van Florida, in de peiling de enige serieuze tegenstander, ruim voor. Voormalig VN-ambassadeur Nikki Haley (3 procent) deed het iets beter dan politieke kopstukken als Mike Pompeo, Ted Cruz en Rand Paul.