De Nederlandse militair die zaterdag tijdens een oefening in Noorwegen is overleden, is bezweken aan een acute hartstilstand. Dat bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee woensdag na berichtgeving van RTL Nieuws.

De militair was in Noorwegen voor een wintertraining. Daar verbleef hij samen met enkele honderden andere Nederlandse militairen in een kamp in Øverbygd in Malselv, in het noorden van het land.

De Koninklijke Marechaussee maakte zondag melding van zijn overlijden. Op dat moment was er nog niets bekend over de doodsoorzaak.

Inmiddels is uit het eerste autopsierapport gebleken dat de militair is overleden aan een acute hartstilstand. Volgens de Noorse omroep NRK laat hij een vrouw en een kind achter.

Of de hartstilstand door de oefening is veroorzaakt, wordt volgens de woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee nog uitgezocht. Het onderzoek naar de dood van de militair is dan ook nog niet afgerond. Zo worden er nog getuigen gehoord. "En we zijn nog in afwachting van onderzoeksuitslagen. Het onderzoek is nog volop bezig", aldus de woordvoerder.