De Duitse politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag ruim twintig illegale feestvierders beboet, nadat ze hen hadden moeten achtervolgen met sneeuwscooters, melden verschillende Duitse media donderdag.

Een grote groep mensen had zich verzameld bij een afgelegen hut in het skigebied Alpspitz, een populair wintersportoord nabij de grens met Oostenrijk. Ondanks de afgelegen plek, kreeg de politie meerdere klachten vanwege de luide muziek.

De politie stuurde daarom een patrouillewagen naar de hut. Die auto kon de hut echter niet bereiken, omdat een wagen het enige weggetje blokkeerde. De politie zette daarop sneeuwscooters in, om toch bij de hut te komen.

Toen de feestvierders de agenten zagen aankomen, vluchtten ze de besneeuwde bossen in. Desondanks konden ruim twintig van hen achterhaald en beboet worden.

Vanwege de coronamaatregelen is het in Duitsland verboden om met grote groepen mensen samen te komen. De Duitse regering verlengde eerder deze week de huidige lockdown tot 31 januari.