De Franse politie heeft twee twintigers opgepakt voor het organiseren van een illegaal feest in de Franse plaats Lieuron, waar tijdens de jaarwisseling 2.500 mensen aanwezig waren.

Bij het feest werden de coronamaatregelen massaal overtreden. De jongeren hangen hoge boetes boven het hoofd als ze schuldig worden bevonden.

Een openbaar aanklager in Rennes zei maandagavond dat een van de verdachten is opgepakt voor het onrechtmatig organiseren van een demonstratie en het in gevaar brengen van het leven van anderen. Ook wordt hij verdacht van het onrechtmatig exploiteren van een drankgelegenheid, betrokkenheid bij drugsdelicten, vandalisme en zwartwerk.

De advocaat van de verdachte zegt dat zijn cliënt de aantijgingen ontkent. "Hij geeft toe dat hij heeft deelgenomen en dat hij een handje geholpen heeft, maar hij was geen lid van de organisatie", aldus de raadsman, die zei geschokt te zijn dat zijn cliënt in voorlopige hechtenis zit.

De recherche doet nog onderzoek om de andere organisatoren van het ongeveer 36 uur durende feest te identificeren. De Franse politie maakte meer dan duizend processen-verbaal op.

Aan het dansfeest met bezoekers uit binnen- en buitenland kwam zaterdagochtend een einde. De politie probeerde het feest al tijdens de jaarwisseling te beëindigen, maar dat lukte niet doordat bezoekers agressief werden richting agenten en met stenen en flessen gooiden. Hierbij raakten drie agenten gewond.

Zeker 2.500 Fransen bezoeken illegale rave in Bretagne
80
Zeker 2.500 Fransen bezoeken illegale rave in Bretagne