Bijna 2.500 mensen hebben tijdens nieuwjaarsnacht een illegaal feest bijgewoond in de Franse regio Bretagne. De bezoekers keerden zich tegen de politie toen zij probeerde het feest te stoppen. De feestgangers gooiden stenen en flessen en staken een politieauto in brand. Drie agenten raakten hierbij gewond.

Het feest werd georganiseerd in de plaats Lieuron, ten zuiden van Rennes in de regio Bretagne. Lokale agenten probeerden het feest te stoppen, maar werden naar eigen zeggen "geconfronteerd met felle vijandigheid van veel feestgangers".

De politie slaagde er niet in het feest stil te leggen, waardoor er vrijdagochtend nog steeds mensen aan het feesten waren.

Grote bijeenkomsten zijn momenteel verboden in Frankrijk als onderdeel van de coronamaatregelen. Ook geldt er een avondklok vanaf 20.00 uur. De autoriteiten vrezen dat het feest zal leiden tot een besmettingsuitbraak.

Mensen waren uit heel Frankrijk afgereisd voor het feest. Ook waren er feestgangers uit het buitenland aanwezig. Het evenement was georganiseerd in een leeg pakhuis. Aanklagers hebben een onderzoek ingesteld naar het feest.

In de Zuid-Franse stad Marseille maakte de politie een einde aan een illegaal feest met ongeveer driehonderd bezoekers. Meer dan 150 personen kregen een waarschuwing en de drie vermoedelijke organisatoren zijn gearresteerd. Ook bij dit feest werd de sfeer grimmig en keerden bezoekers zich tegen de politie. Tijdens de jaarwisseling waren in heel Frankrijk 132.000 politieagenten op de been.

Zeker 2.500 Fransen bezoeken illegale rave in Bretagne
80
Zeker 2.500 Fransen bezoeken illegale rave in Bretagne