In het noorden van Libanon is een geïmproviseerd vluchtelingenkamp volledig afgebrand nadat lokale jongeren brand zouden hebben gesticht na een ruzie met bewoners van het kamp. In het vluchtelingenkamp verbleven ruim vierhonderd Syriërs.

Brandweerlieden waren vier uur bezig om de brand onder controle te krijgen. Drie mensen raakten gewond. Een slachtoffer is met ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Een onbekend aantal Libanezen is opgepakt, evenals zes Syriërs.

Voor het incident zou een ruzie hebben plaatsgevonden tussen beide partijen. Hierna schoten de Libanezen met wapens in de lucht, waarna ze het kamp in brand staken.

Een deel van de honderden Syriërs die in het kamp verbleven is volgens een woordvoerder van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR gevlucht naar andere nabijgelegen vluchtelingenkampen. Een onbekend aantal heeft tijdelijk opvang gevonden in leegstaande scholen en hotels in de buurt.

Sinds 2011 woedt er in Syrië een burgeroorlog. Honderdduizenden mensen zijn als gevolg van het geweld over de grens naar het naburige Libanon gevlucht. Volgens UNHCR heeft het kleine land wereldwijd de meeste vluchtelingen per hoofd van de bevolking opgevangen, onder wie naar schatting anderhalf miljoen Syrische vluchtelingen. De meesten van hen leven in eenvoudige kampen.