Het menselijke weefsel dat bij de ontplofte camper in de Amerikaanse stad Nashville is gevonden, is van de hoofdverdachte in het onderzoek naar het incident. De man heeft zichzelf opgeblazen, meldt de FBI zondagavond. Het motief van de man is onduidelijk.

De 63-jarige man uit Nashville werd zaterdagavond als verdachte geïdentificeerd. DNA-monsters die in het huis van de verdachte zijn genomen blijken te matchen met DNA gevonden in menselijke resten op de plek van de explosie. De FBI zegt geen aanwijzingen te hebben dat er nog meer mensen betrokken zouden zijn bij het incident.

In het centrum van Nashville ontplofte vrijdag, Eerste Kerstdag, een autobom in een geparkeerde camper. In de minuten voor de explosie klonk vanuit de camper een oproep om de omgeving te verlaten. Agenten waren op dat moment al ter plaatse vanwege een melding over een schietpartij.

De knal veroorzaakte zware schade aan gebouwen in de straat en drie mensen raakten gewond. De camper stond in de buurt van een kantoor van de grote provider AT&T. Gouverneur Bill Lee van de staat Tennessee zei dat door de explosie telefoonverbindingen in zijn staat en in de aangrenzende staten Kentucky en Alabama waren uitgevallen.

Ook communicatiesystemen van de politie lagen plat en het vliegveld van Nashville moest enkele uren sluiten.

Camera legt moment van explosie in Nashville vast
59
Camera legt moment van explosie in Nashville vast