Enkele Franse agenten worden geschorst, omdat uit beelden blijkt dat ze een zwarte man racistisch hebben bejegend en in elkaar hebben geslagen, schrijven Franse media vrijdag. Ze melden ook dat de beelden de Franse president hebben geschokt, hoewel Emmanuel Macron zich nog niet officieel heeft uitgelaten over de kwestie.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin deed dat eerder al wel. Volgens hem hebben de agenten het imago van Frankrijk beschadigd. "Deze beelden zijn niet goed te praten en zeer choquerend, aldus Darmanin. Hij belooft dat de agenten zullen worden bestraft zodra het ministerie van Justitie een zaak heeft opgebouwd.

Het incident vond zaterdag in een Parijse studio plaats. Het slachtoffer zegt dat hij in de buurt van zijn studio zonder mondkapje op straat werd gesignaleerd en naar binnen ging om aan een boete te ontsnappen.

Hoe de agenten zijn binnengekomen, is niet duidelijk. De klappen die ze uitdeelden, zijn op camera vastgelegd. De video's, waarin de man minutenlang wordt mishandeld, gingen razendsnel viraal in Frankrijk.

Frans parlement wil niet dat beelden worden verspreid

Eerder deze week lag het Franse politiekorps ook onder vuur vanwege beelden van agenten die een tentenkamp van migranten ontruimen. Critici claimen dat de politie buitensporig geweld gebruikte.

Het Franse parlement wil een wet aannemen om de verspreiding van beelden van agenten in "bepaalde situaties" te verbieden. In meerdere Franse steden demonstreerden duizenden mensen tegen het wetsvoorstel.