De Franse politie heeft zaterdag in het onderzoek naar het neerschieten van een Grieks-orthodoxe priester in de stad Lyon een verdachte aangehouden, meldt het Franse persbureau AFP.

De verdachte werd opgepakt bij een kebabzaak in het derde arrondissement van Lyon. Het is niet bekend of het de dader betreft en of de politie nog naar anderen op zoek is.

Het incident gebeurde zaterdag rond 16.00 uur in het zevende arrondissement in de stad. De geestelijke zou twee keer beschoten zijn toen hij de kerk aan het sluiten was. Hij raakte daarbij zwaargewond. De dader sloeg op de vlucht.

Het gebied rondom de wijk Jean Macé is afgesloten. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken roept op weg te blijven in het gebied rondom het incident. De veiligheidsdiensten zijn met meerdere eenheden aanwezig.

Politie gaat niet uit van terroristisch motief

Gregory Doucet, de burgemeester van Lyon, laat weten dat het motief van de dader nog onduidelijk is. Vooralsnog wordt er niet uitgegaan van een terroristisch motief. Er is een moordonderzoek geopend.

Volgens Franse media gaat het mogelijk om een persoonlijke afrekening: de priester zou in het verleden ruzie hebben gehad met een man die hem toen ook aanviel.

Frankrijk staat op scherp na een reeks terreurdaden door moslimextremisten de afgelopen weken. Donderdag werden drie mensen met een mes gedood in een katholieke kerk in Nice. Ruim twee weken eerder werd een leraar onthoofd omdat hij in de klas spotprenten van de moslimprofeet Mohammed had laten zien in een les over de vrijheid van meningsuiting.

In het land geldt sinds donderdag het hoogste dreigingsniveau. De aanpassing biedt de Franse overheid meer mogelijkheden om veiligheidsmaatregelen te treffen.