Gewapende personen hebben zaterdag in Kameroen een particuliere school aangevallen en daarbij zeker zes kinderen gedood. Minstens zes kinderen met ernstige verwondingen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers waren tussen de twaalf en veertien jaar oud.

Het incident gebeurde in de stad Kumba. De aanvallers kwamen midden op de dag in burgerkleding en op motoren aan. Volgens getuigen kwamen ze de school binnen en openden ze direct het vuur op de kinderen.

De reden voor de aanval is nog onduidelijk. Niemand heeft die tot nu toe opgeëist. Mogelijk is de aanval gelinkt aan een conflict dat in het zuidwesten van Kameroen woedt.

In de regio, het zuidwestelijke Engelssprekende departement Meme, is het al enige tijd onrustig. Separatisten willen de regio afscheiden van Kameroen en de onafhankelijke staat Ambazonië stichten. Honderden mensen zijn omgekomen in het conflict. Duizenden anderen zijn gevlucht vanwege de onafhankelijkheidsstrijd.

Lokale autoriteiten geven separatisten de schuld van de aanval, maar zij zeggen die juist te veroordelen. Dat zegt echter niet alles, omdat het om versplinterde groepen gaat.