Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao heeft vrijdag een celstraf van twaalf jaar geëist tegen een echtpaar dat ervan verdacht wordt een zeventienjarig Nederlands meisje te hebben ontvoerd en van een rots af de zee in te hebben gegooid.

De stagiaire uit Haaksbergen zou ook zijn beroofd en aangerand door het echtpaar. Ze overleefde de ontvoering door zich in het water schuil te houden onder een rots.

Het incident vond plaats op 25 augustus vorig jaar. De twee verdachten zouden haar een lift hebben gegeven, waarna ze haar dwongen geld van haar rekening te pinnen. Ze zouden ook geweld tegen haar hebben gebruikt. Tijdens een regiezitting in januari vertelde het slachtoffer dat ze het gevoel had in een nachtmerrie te zijn beland.

Nadat het meisje in de zee was gegooid, wist ze uiteindelijk zwemmend een strand te bereiken. Daar werd ze gevonden door een vrouw die haar naar de politie bracht. Dankzij beveiligingsbeelden die werden gemaakt bij de pinautomaten waar het meisje gedwongen werd geld op te nemen, konden de daders uiteindelijk gepakt worden.

Echtpaar trekt bekentenis in

Het echtpaar heeft in januari schuld bekend, maar kwam daar vrijdag op terug. De stagiaire zou drugs bij hen hebben willen kopen, maar geen contant geld bij zich hebben gehad. Dat zou volgens de man verklaren waarom hij samen met haar bij een pinautomaat is vastgelegd. De man en vrouw ontkennen het meisje te hebben ontvoerd, aangerand en van een rots te hebben gegooid.

Volgens het OM zijn de ontvoering en mishandeling echter bewezen. De rechter doet op 6 november uitspraak.