De orkaan Isaias heeft dinsdag minstens zes levens geëist in de Verenigde Staten. Inmiddels is Isaias afgezwakt tot een tropische storm.

Isaias kwam aan land in het zuiden van de Amerikaanse staat North Carolina en trok vervolgens langs de oostkust noordwaarts richting onder meer de staten New Jersey en New York.

In North Carolina overleden twee bewoners van een woonwagenkamp door een tornado die het hele kamp verwoestte.

Drie personen kwamen om het leven door omgevallen bomen. Ook werd er iemand meegetrokken door een overstroming. In New York overleed iemand doordat een boom op een auto viel. Meerdere mensen waren tijdelijk vermist.

Coronatestlocaties uit voorzorg gesloten

De orkaan zwakte boven land af tot een tropische storm. Toch veroorzaakte Isaias nog steeds veel schade. Ongeveer 2,8 miljoen huizen en bedrijven van North Carolina tot New York kwamen tijdelijk zonder stroom te zitten. Dinsdagmiddag zaten volgens Roy Cooper, de gouverneur van North Carolina, nog 172.000 huizen in de staat zonder stroom.

In de staat New York werden coronatestlocaties uit voorzorg tijdelijk gesloten.

Inmiddels heeft Isaias de VS verlaten en trekt de storm over het zuiden van Canada. Cooper meldt dat de Amerikaanse president Donald Trump zijn hulp heeft aangeboden.

Orkaan Isaias houdt opnieuw huis in VS
61
Orkaan Isaias houdt opnieuw huis in VS