De Duitse politie is in het onderzoek naar de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann sinds dinsdagochtend aan het graven in een tuin in de buurt van Hannover. Het gebied is volledig afgezet, zo schrijven Duitse media.

Het Duitse openbaar ministerie (OM) bevestigt desgevraagd dat er onderzoek wordt gedaan in verband met de verdwijning van McCann, maar wil verder niet ingaan op details.

Op vragen of er specifiek naar het lichaam van het meisje of andere bewijsmiddelen wordt gezocht, wordt dan ook geen antwoord gegeven. Volgens onder meer de Hannoversche Zeitung is er een graafmachine ingezet, die ook te zien is op foto's van het Duitse persbureau DPA.

De woordvoerder van het Duitse OM zegt niet te verwachten op korte termijn met details naar buiten te komen.

Onderzoek in putten

McCann verdween in 2007 van een vakantieresort in Portugal, waar ze met haar ouders op vakantie was. Haar ouders waren even verderop uiteten en zijn zelf ook een tijdlang verdachten geweest in het onderzoek.

Christian Brückner, een veroordeelde kindermisbruiker die op dit moment in de cel zit, werd recent aangemerkt als hoofdverdachte. De afgelopen weken hebben meerdere zoektochten plaatsgevonden. Zo speurde de Portugese politie in putten.

De Duitse aanklager heeft eerder tijdens een persconferentie al gezegd dat vermoed wordt dat de peuter niet meer in leven is. De zaak wordt officieel behandeld als een moordzaak.

Duitse politie graaft in tuin in onderzoek-Madeleine McCann
46
Duitse politie graaft in tuin in onderzoek-Madeleine McCann