Ghislaine Maxwell is vrijdag officieel aangeklaagd voor het lokken van meisjes voor Jeffrey Epstein. De multimiljonair werd tot zijn overlijden vervolgd voor het seksueel misbruiken van tientallen meisjes.

Volgens de aanklacht, die openbaar werd gemaakt in de federale rechtbank van Manhattan, verleidde Maxwell de meisjes naar de plek waar de seksuele handelingen met Epstein plaatsvonden. De socialite wordt aangeklaagd voor in totaal zes strafbare feiten. Ze riskeert een celstraf van 35 jaar.

Maxwell, die vorige week donderdag werd aangehouden door de Amerikaanse opsporingsdienst FBI voor betrokkenheid in de verkrachtingszaak, ontkent alle aantijgingen en diende een verzoek in om op borgtocht vrij te komen. Ze deed een voorstel voor een borgsom van 5 miljoen dollar (zo'n 4,4 miljoen euro).

In een verklaring laat Maxwell weten dat ze zich vanwege de verspreiding van het coronavirus onveilig voelt in haar cel in de gevangenis in Brooklyn. Ook zegt ze geen "extreem vluchtrisico" te zijn, zoals de Amerikaanse aanklagers beweren. Zij vinden dat Maxwell tot de rechtszaak vastgehouden moet worden.

Maxwell verdween na aanklacht tegen Epstein

Maxwell was volgens de aanklagers een van de handlangers van Epstein. Na de aanklacht tegen Epstein in 2016 verdween Maxwell van de voorgrond. Lang was niet duidelijk waar ze was.

Epstein pleegde na zijn aanhouding bijna een jaar geleden zelfmoord in zijn cel. Hoewel de multimiljonair niet meer vervolgd kon worden, zette de Amerikaanse dienst het onderzoek naar de misbruikzaken wel door.

Denk jij aan zelfmoord? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 0800-0113.