Vier gewapende mannen hebben maandag het gebouw van de Pakistaanse beurs in Karachi aangevallen. Daarbij kwamen zeker twee mensen om het leven. Ook alle aanvallers werden gedood, zei de Pakistaanse politie.

Het Pakistaanse leger liet weten dat het gebied wordt uitgekamd om te ontdekken of er meer aanvallers waren.

Het beursgebouw ligt in een strenge veiligheidszone, waar ook de hoofdkantoren van veel banken zijn gevestigd. Volgens de politie gebruikten de aanvallers vuurwapens en granaten.

De aanval begon toen de schutters een granaat wierpen naar beveiligers bij het beurscomplex en vervolgens een bewakingspost onder vuur namen. Ze kwamen om het leven tijdens dat vuurgevecht. Waarschijnlijk waren de twee andere doden beveiligers.

De autoriteiten zeggen dat de aanvallers aanzienlijke hoeveelheden munitie en granaten bij zich droegen. Ook zouden ze andere voorraden bij zich hebben gehad, die erop duiden dat ze van plan waren het gebouw langdurig te bezetten.

De directeur van de beurs, Furrukh Khan, zei dat de aandelenhandel tijdens de aanval gewoon doorging.

Separatisten claimen aanval

De aanval is opgeëist door het Baloch Bevrijdingsleger, een groepering die strijdt voor onafhankelijkheid voor Beloetsjistan. Dat conflict tussen etnische Beloetsjen en de centrale Pakistaanse overheid speelt al sinds de jaren veertig van de vorige eeuw.

Pakistan wordt al jaren geteisterd door gewelddadige groeperingen, maar in de afgelopen jaren nam het aantal aanslagen af, na een legeroffensief tegen verschillende terreurgroepen in de onherbergzame streek langs de grens met Afghanistan.