Bij een confrontatie tussen politie en demonstranten voor het regeringsgebouw Fort Amsterdam op Curaçao gingen woensdag een politieauto en meerdere kliko's in vlammen op, zo meldt onder meer Curaçao.nu.

Medewerkers van afvalverwerkingsbedrijf Selikor demonstreerden tegen de bezuinigingsmaatregelen die het bedrijf moet nemen vanwege de coronacrisis. Omdat de overheid het budget van Selikor niet kan aanvullen, moet er worden gekort op arbeidsvoorwaarden en zijn er ontslagen aangekondigd.

Ongeveer tweehonderd demonstranten wilden minister-president Eugene Rhuggenaath spreken en eisten dat hij en zijn regering opstappen. Het plein voor het gebouw is uiteindelijk door de politie met traangas schoongeveegd, waarbij het kwam tot een confrontatie tussen de politie en de demonstranten.

De situatie in de hoofdstad Willemstad zou nog erg gespannen zijn en de politie bewaakt de wijk waar Fort Amsterdam in ligt.

De slechte economische situatie in het land zorgt al langer voor onrust, die extra wordt aangewakkerd door de coronamaatregelen. Om in aanmerking te komen voor een tweede Nederlands coronasteunpakket, moesten bestuurders op Curaçao, Aruba en Sint-Maarten salaris inleveren en aan andere strenge voorwaarden voldoen.