De partij van de Servische president Aleksandar Vucic heeft volgens de laatste exitpolls een absolute meerderheid gewonnen bij de nationale verkiezingen.

62,5 procent van de stemmen ging naar de conservatieve partij van Vucic (SNS) volgens de meest recente polls. De Servische Socialistische Partij (SPS), een coalitiegenoot van de SNS, heeft tot nu toe 10,7 procent van de stemmen en staat daarmee op de tweede plaats.

De derde plaats van de verkiezingen gaat met 4 procent van de stemmen naar de Servische Patriottische Alliantie, die wordt geleid door de voormalige waterpolospeler Aleksandar Sapic.

De verkiezingen hadden een opkomst van 48 procent van het totaal aantal stemgerechtigden in het land. Dit staat tegenover een opkomst van 56,7 procent bij de vorige verkiezingen in 2016.

Vanwege de coronacrisis en door een boycot door oppositiepartijen was de opkomst lager dan voorheen. De Servische oppositie meent dat president Vuvic een groot deel van de nationale media in handen heeft, wat hem een oneerlijk voordeel geeft.