India zegt met China in overleg te zijn over een oplossing voor een grensconflict tussen beide landen. De Amerikaanse president Donald Trump bood eerder aan om tussenbeide te komen, maar lijkt genegeerd te worden.

"We zijn met China in gesprek om het conflict vreedzaam op te lossen", aldus het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken. China heeft zich nog niet uitgesproken over de kwestie.

Trump zei dinsdag op Twitter dat zowel India als China weet dat de Verenigde Staten bereid zijn om te helpen tot een oplossing te komen.

Het gaat om het serieuste conflict tussen de landen sinds een eerder grensconflict in 2017. India zegt dat het vrede langs de grens wil, maar ook eigen grondgebied wil beschermen.

De 3.500 kilometer lange grens tussen de twee landen is al langer onderwerp van discussie. Beide landen zeggen recht te hebben op stukken land die eigenlijk in het bezit zijn van het andere.

India begon onlangs met de bouw van infrastructuur langs de grens, wat volgens persbureau Reuters vermoedelijk een aanleiding voor de opgelopen spanning is. China wil dat de bouwprojecten worden stilgezet omdat er geen duidelijkheid is over wie het gebied bezit.