Bij de vliegtuigcrash in een woonwijk in de Pakistaanse stad Karachi zijn mogelijk toch enkele overlevenden, meldt de Pakistaanse overheid. Onduidelijk is echter of het mensen betreft die in het vliegtuig zaten.

Eerder meldde de burgemeester van Karachi dat waarschijnlijk alle inzittenden om het leven zijn gekomen. Volgens de burgemeester zijn ook vijf of zes huizen vernield bij de crash, meldt persbureau AP.

In totaal zaten 99 personen aan boord van de Airbus A320 van Pakistan International Airlines (PIA), onder wie 91 passagiers en 8 crewleden. Eerder leek het om 107 inzittenden te gaan, maar dit aantal is later naar beneden bijgesteld.

Volgens een woordvoerder van de vliegtuigmaatschappij heeft de piloot voor de crash laten weten dat er sprake was van een technisch probleem. Het Pakistaanse leger is uitgerukt naar de locatie van de crash om hulp te verlenen. Het gaat om een dichtbevolkte wijk van de stad, blijkt uit beelden van het lokale tv-station Geo.

Reddingsorganisatie de Pakistaanse Rode Halve Maan laat op Twitter weten ook ter plaatse te zijn. "Onze vrijwilligers halen samen met lokale reddingsteams de lichamen onder het puin vandaan."

Ravage na vliegtuigcrash in Pakistan
47
Ravage na vliegtuigcrash in Pakistan

Buitenlandse Zaken zoekt uit of er Nederlanders bij betrokken zijn

Volgens verschillende media zou de crash hebben plaatsgevonden in de wijk Model Colony, ongeveer 3 kilometer ten noordoosten van Jinnah International Airport in Karachi. Het vliegtuig zou een minuut voordat de landing werd ingezet zijn neergestort.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt de situatie op de voet te volgen en uit te zoeken of er Nederlanders betrokken zijn bij de ramp. Vooralsnog is er niks bekend over eventuele Nederlandse slachtoffers.