De politie arresteerde in de nacht van zaterdag op zondag een negentienjarige man die op de snelweg in de Canadese provincie Ontario 308 kilometer per uur had gereden. Hij reed ruim drie keer zo hard als is toegestaan.

De man bleek de auto van zijn vader te hebben geleend. Naast hem in de wagen zat een leeftijdsgenoot. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en hij wordt vervolgd voor straatracen en roekeloos rijden. De auto is in beslag genomen.

Voor roekeloos rijgedrag kan een bestuurder in Canada een half jaar celstraf krijgen. De boete kan oplopen tot 10.000 Canadese dollar (zo'n 6.600 euro). Ook kan het rijbewijs voor twee jaar worden ingetrokken.

Agent: 'Man heeft op Moederdag iets uit te leggen'

Verkeersagent Kerry Schmidt was er sprakeloos van, zo vertelt hij in een filmpje dat hij op Twitter heeft gezet. De agent maakte niet eerder mee dat iemand zo hard reed en dacht aanvankelijk dat er grap was uitgehaald met de foto van de lasergun.

Schmidt zegt dat een snelweg geen racebaan is en dat deze rit heel snel fataal had kunnen aflopen. Hij hoopt dan ook dat de man lang niet achter een stuur mag plaatsnemen. De agent voegt eraan toe "dat deze man op Moederdag iets uit te leggen heeft aan zijn vader en moeder als blijkt dat de auto in de ochtend niet meer in de garage staat".

Foto van de lasergun waarmee de politie de snelheid van de auto vastlegde. (Foto: Ontario Provincial Police)