Nog eens 44 mensen aan boord van het cruiseschip Diamond Princess, dat in quarantaine ligt in Japan, hebben positief getest op het coronavirus 2019-nCoV, aldus de Japanse minister Katsunobu Kato van Volksgezondheid donderdag. Het aantal geïnfecteerden op het schip stijgt daarmee naar 218.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over het coronavirus? Volg dan ons liveblog.

Onder de 44 nieuwe besmette personen bevinden zich 43 toeristen en één bemanningslid. Op het schip zitten ruim drieduizend mensen. Aan boord bevinden zich ook vijf Nederlanders.

Japan wil nu ouderen die negatief op het virus hebben getest van het schip halen. Zij krijgen een tijdelijke accommodatie aangeboden door de overheid.

Volgens Kato liggen momenteel nog vijf cruisetoeristen in het ziekenhuis. Vier van hen zijn er ernstig aan toe en van de vijfde moeten de testresultaten nog binnenkomen.

De reizigers mogen op 19 februari van het schip af. De Diamond Princess heeft dan ruim twee weken in quarantaine gelegen. Tot die tijd mag niemand zijn of haar hut verlaten. Wel mogen de toeristen af en toe een luchtje scheppen op de buitendekken. Zij moeten dan wel voldoende afstand van elkaar bewaren en een mondkapje dragen.

Vaccin tegen coronavirus duurt nog maanden, is het nog nodig?
94
Video
Vaccin tegen coronavirus duurt nog maanden, is het nog nodig?