Op de internationale luchthaven Sabiha Gökçen in de Turkse stad Istanboel is woensdagmiddag een Boeing 737-800 van de Turkse vliegtuigmaatschappij Pegasus Airlines gecrasht. Het toestel schoot van de baan tijdens de landing en brak in drie stukken.

Volgens persbureau AFP zijn er 120 mensen gewond geraakt tijdens de crash. Onduidelijk is hoe zij eraan toe zijn. De Turkse minister Cahit Turhan van Transport zei dat er bij het incident geen doden zijn gevallen bij wat hij "een ruwe landing" noemde.

Aan boord waren 177 passagiers en 6 bemanningsleden, aldus de minister. Een onbekend aantal passagiers is geëvacueerd, maar reddingswerkers zouden nog bezig zijn met het bevrijden van mensen.

Het is onduidelijk waardoor het vliegtuig naast de baan is terechtgekomen. Na de crash zou een deel van de buitenkant van het toestel in brand zijn gevlogen.

Het vliegtuig was eerder op woensdag opgestegen in de West-Turkse kustplaats Izmir.

Het op een na grootste vliegveld van Istanboel heeft maar één landingsbaan. Alle vluchten van en naar het vliegveld zijn vooralsnog geannuleerd.

Bewakingscamera filmt hoe vliegtuig in Istanboel van baan schiet
91
Bewakingscamera filmt hoe vliegtuig in Istanboel van baan schiet

Vaker Pegasus-vliegtuig van de baan

Op 7 januari jongstleden is ook een vliegtuig van Pegasus Airlines op Sabiha Gökçen naast de baan terecht gekomen tijdens een landing. De Boeing 737-800 uit Sharjah landde tijdens een hevige regenbui. Het is nog niet bekend of dat de oorzaak was voor de stranding. Niemand van de 164 passagiers raakte gewond.

Twee jaar geleden schoot een Boeing 737-800 van Pegasus ook al van de baan na een landing in de Turkse plaats Trabzon. Het toestel belandde daarbij bijna in de Zwarte Zee. Alle 168 inzittenden kwamen toen met de schrik vrij.