Het dodental als gevolg van het coronavirus 2019-nCoV is gestegen van 106 naar 132, maakten Chinese autoriteiten dinsdag bekend. Het aantal besmettingen is binnen een dag met 1.459 toegenomen. Daarmee komt het totale aantal bevestigde besmettingsgevallen wereldwijd boven zesduizend uit.

In de Duitse deelstaat Beieren is het nieuwe coronavirus inmiddels bij drie nieuwe personen vastgesteld, laten lokale autoriteiten dinsdagavond weten. Zij zijn collega's van elkaar.

Eerder op dinsdag werd bekend dat een Beierse man was besmet door een vrouwelijke collega die in China was geweest.

Alle besmette personen zijn op een isolatieafdeling in een kliniek geplaatst. Overige werknemers van het bedrijf zullen woensdag worden getest op het virus.

Coronavirus gekweekt in laboratorium voor onderzoek

Een team van Australische wetenschappers is erin geslaagd het coronavirus te kweken in een laboratorium. Het is voor het eerst dat het virus buiten China is nagemaakt. Deze doorbraak is belangrijk, omdat dit een grote stap in de zoektocht naar een remedie is.

De onderzoekers in Melbourne zeggen dat ze hun resultaten en het virus zullen delen met de gezondheidsorganisatie WHO en andere laboratoria.

Een laboratorium in China had het virus ook al geweekt, maar wilde slechts de genoomsequentie delen en niet een deel van het virus zelf. De genoomsequentie is de volg­or­de van nu­cle­o­ti­den in het RNA van een ge­noom.

Zo ziet het mysterieuze coronavirus eruit
48
Zo ziet het mysterieuze coronavirus eruit

Aantal besmettingen met coronavirus overstijgt die van SARS-virus

In totaal zijn er in China nu meer mensen met het coronavirus besmet dan er tussen 2002 en 2003 met het SARS-virus werden besmet. Woensdag was er bij 5.974 mensen officieel vastgesteld dat zij het coronavirus hebben. Het aantal besmettingen met het SARS-virus was op het hoogste punt 5.327.

Het nieuwe coronavirus wordt veelal vergeleken met de SARS-pandemie, die aan achthonderd mensen het leven kostte. Wereldwijd ligt het aantal besmettingen met het coronavirus nog onder het aantal besmettingen met het SARS-virus. Het coronavirus is tot nu toe bij 6.056 mensen vastgesteld. In totaal werden 8.098 mensen besmet met het SARS-virus.

Lees het laatste nieuws over het virus in ons slowblog

Hoe het mysterieuze coronavirus zich door China verspreidt
86
Hoe het mysterieuze coronavirus zich door China verspreidt