De Britse prins Andrew heeft tot nu toe alle medewerking aan het onderzoek naar de overleden multimiljonair Jeffrey Epstein geweigerd, melden Amerikaanse aanklagers maandag. De prins ligt al maanden onder vuur vanwege de omstandigheden rondom zijn vriendschap met Epstein.

De Amerikaanse opsporingsdienst FBI en Amerikaanse aanklagers hebben de Britse prins Andrew benaderd voor een interview naar aanleiding van het lopende onderzoek naar Epstein. Prins Andrew zou hier tot nu toe nog geen gehoor aan hebben gegeven. Volgens The Guardian gaf hij eerder aan dit wel te doen als de FBI hem om medewerking zou vragen.

Prins Andrew wordt bekritiseerd vanwege zijn banden met de Amerikaanse zakenman. Epstein pleegde in augustus vorig jaar zelfmoord in zijn cel. Hij werd beschuldigd van het seksueel uitbuiten en misbruiken van tientallen minderjarige meisjes.

Virginia Giuffre, een van de slachtoffers van Epstein, verklaarde eerder dat ze tussen 1999 en 2002 ook meerdere keren werd gedwongen tot seks met prins Andrew.

Hij sprak tijdens een interview met BBC News in november over zijn lange vriendschap met Epstein. Daarin ontkende hij de vrouw ooit ontmoet te hebben en verdedigde hij zijn vriendschap met de multimiljonair.

Kort na het interview legde Prins Andrew al zijn publieke taken neer. In een verklaring liet hij weten dat "omstandigheden als gevolg van zijn voormalige banden met Epstein" het werk van zijn familie en de organisaties die hij steunde in de weg zaten.

Hoe Jeffrey Epstein de gemoederen blijft bezighouden
321
Video
Hoe Jeffrey Epstein de gemoederen blijft bezighouden