De lichamen van de drie Amerikaanse bemanningsleden van een blusvliegtuig dat donderdag neerstortte in Australië zijn zaterdag geborgen, meldt de politie van de Australische deelstaat New South Wales zaterdag.

De lichamen zullen nu worden meegenomen voor identificatie. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. Australische luchtvaartautoriteiten meldden dat er ook nog geen bewijs van een technisch mankement in het vliegtuig is gevonden.

Het Canadese C-130 Hercules-blusvliegtuig stortte donderdag neer en kwam volgens getuigen met een harde klap op de grond terecht. Er zou een grote vuurbal bij te zien zijn geweest.

Het vliegtuig was gehuurd door een Canadees brandbestrijdingsbedrijf dat meehelpt bij de bestrijding van de dodelijke bosbranden in Australië. Dergelijke vliegtuigen hebben een bluscapaciteit van 15.000 liter en worden meestal ingezet op plekken waar brandweerlieden moeilijk kunnen komen.

Er is nog een tweede C-130 in het gebied, maar deze wordt aan de grond gehouden om te zoeken naar mogelijke systematische problemen met het vliegtuigtype zelf.

Sinds september zijn nu in totaal 32 mensen omgekomen door de bosbranden. Naar schatting zijn een miljard dieren omgekomen, ongeveer 2.500 huizen verwoest en is een gebied zo groot als een derde van Duitsland platgebrand.