Het noodweer in Spanje heeft woensdag aan acht mensen het leven gekost. Nog drie mensen worden vermist door de storm, die de naam Gloria heeft gekregen.

Onder de doden zijn een 63-jarige man die door een rondvliegende dakpan werd geraakt, een dakloze vrouw die overleed door onderkoeling en een persoon die om het leven kwam nadat een gebouw instortte in de Spaanse stad Alcoy.

Een 25-jarige Brit is een van de personen die wordt vermist door het noodweer. Hij viel in de zee terwijl hij zijn boot vast probeerde te leggen in een haven op Ibiza.

Gloria wordt gezien als een van de heftigste stormen sinds 2003, melden lokale media. De storm raast al vier dagen over Spanje. Vooral de Middellandse Zeekust en de eilandengroep de Balearen, waar Ibiza ook onder valt, zijn zwaar door de storm getroffen.

Tijdens de storm zijn windstoten tot 144 kilometer per uur gemeten. Rond de westkust zijn golven gemeten met een recordhoogte van 13.5 meter. Gloria brengt daarnaast hevige regen- en sneeuwval met zich mee. In Noordoost-Spanje zaten dinsdag 200.000 mensen zonder stroom nadat de stroomtoevoer het begaf onder de grote hoeveelheid regen en sneeuw.

De storm is woensdag afgenomen in kracht en trekt noordwaarts richting Frankrijk.

Zware storm leidt tot sneeuw en hoge golven in Spanje
85
Zware storm leidt tot sneeuw en hoge golven in Spanje