De Australische overheid beloofde zondag 76 miljoen Australische dollar (bijna 46 miljoen euro) te zullen investeren in de toeristenbranche. Het toerisme kreeg vanwege de hevige bosbranden een grote tegenslag te verwerken.

Momenteel kampen de door de branden getroffen staten met hevige regenval. Meteorologen voorspellen deze zondag en maandag flinke stormen en mogelijk overstromingen in de staat Victoria, waar ook bosbranden woeden.

Inmiddels woeden er minder dan honderd bosbranden in het oosten en zuiden van Australië. Door de bosbranden zijn sinds september 29 mensen en miljoenen dieren om het leven gekomen.

Volgens de Australian Tourism Industry Council (ATIC) liep de toeristenbranche door de branden bijna 1 miljard Australische dollar (620 miljoen euro) mis.

De minister van Toerisme Simon Birmingham zei zondag dat het bedrag van 76 miljoen dollar een eerste investering is. "Mogelijk is er meer ondersteuning en geld nodig om hiervan te herstellen", aldus Birmingham.

Blije Australiërs verwelkomen eerste regen na zware bosbranden
85
Blije Australiërs verwelkomen eerste regen na zware bosbranden

Toerisme wordt belangrijker voor Australië

Toerisme wordt een steeds belangrijker onderdeel van de Australische economie en is goed voor zo'n 3 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

Jaarlijks komen negen miljoen buitenlandse toeristen naar Australië. De door bosbranden getroffen staten (Victoria, New South Wales en Queensland) zijn populaire vakantiebestemmingen.