De Amerikaanse Maagdeneilanden willen beslag laten leggen op twee privé-eilanden die in het bezit waren van Jeffrey Epstein. De overleden miljonair zou er jarenlang vrouwen hebben vastgehouden en hebben misbruikt.

Epstein zou honderden jonge vrouwen en minderjarige meisjes naar zijn landgoed op de Maagdeneilanden hebben gebracht. De jongste slachtoffers zouden elf en twaalf jaar oud zijn geweest.

De Amerikaanse miljonair werd begin juli aangehouden en vastgezet op verdenking van meerdere zedendelicten. Hij zou tussen 2001 en 2018 een groot aantal kinderen hebben misbruikt. Begin augustus werd Epstein dood aangetroffen in zijn cel. Vermoedelijk pleegde hij zelfmoord.

In 2018 weigerde Epstein een onderzoeker van de Maagdeneilanden en Amerikaanse politie nog de toegang tot een van zijn eilanden, Little Saint James.

De Maagdeneilanden eisen dat Epsteins privé-eilanden verkocht worden. De aanklager wil Epsteins slachtoffers op deze manier compenseren. Meer dan twintig vrouwen hebben een rechtszaak gestart tegen Epsteins nalatenschap.

De privé-eilanden zijn ongeveer 75 miljoen euro waard. De totale nalatenschap van Epstein is naar schatting bijna een half miljard waard.