Zeker 36 mensen zijn omgekomen nadat vrijdagavond een toeristisch pension in aanbouw in de kustplaats Kep in Cambodja instortte, bevestigen Cambodjaanse autoriteiten zondag.

Het nieuws van de abrupte instorting kwam vrijdag al naar buiten, maar nu is pas bekend hoeveel mensen er minimaal zijn omgekomen. Over de oorzaak van de ramp is nog niets duidelijk.

Tientallen mensen die bezig waren met de bouw van het pension van zeven verdiepingen raakten tijdens de instorting bekneld onder het puin. Reddingsoperaties om hen te bevrijden hebben twee dagen geduurd.

Zondag concludeerden Cambodjaanse autoriteiten dat 36 mensen zijn omgekomen en dat er 23 mensen gewond zijn geraakt.

Puppy levend onder puin vandaan gehaald in Cambodja
62
Puppy levend onder puin vandaan gehaald in Cambodja

Zes kinderen omgekomen

Onder de doden zijn zes kinderen en veertien vrouwen. Waarom er kinderen op de werkplaats aanwezig waren, wilden de autoriteiten niet zeggen. Wel zijn de eigenaren van het gebouw, een Cambodjaans echtpaar, opgepakt voor ondervraging.

Zes maanden geleden kwamen ook al 28 mensen om het leven nadat een Chinese bouwplaats in de Cambodjaanse provincie Preah Sihanouk instortte. Toen zijn zeven mensen opgepakt voor doodslag en ontsloeg de provincie veiligheidsambtenaren die het risico van de bouwplaats niet goed hadden ingeschat.