De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vrijdag uitgehaald naar journalisten die hem vragen stelden over zijn zoon Flavio, schrijft The Guardian. Tegen zijn zoon loopt een onderzoek wegens corruptie en witwassen.

Bolsonaro zou onder meer tegen een journalist van de krant O Globo hebben gezegd dat hij "er vreselijk homoseksueel uitziet". De president heeft vaker conflicten met O Globo, een van de bekendste kranten in het land.

Het is ook niet de eerste keer dat de radicaal-rechtse president van Brazilië homofobe uitspraken doet; hij liet eerder weten trots te zijn dat hij homofoob is.

Door de journalisten aan te vallen, zou de president hebben geprobeerd de aandacht af te leiden van zijn zoon, naar wie momenteel een juridisch onderzoek loopt.

De zoon van Bolsonaro, Flavio, is een senator in het Braziliaanse hogerhuis. Het openbaar ministerie van Brazilië verdenkt hem van het witwassen van ongeveer 500.000 euro door middel van onroerendgoedtransacties en via een chocoladewinkel in Rio de Janeiro. Ook zou de familie van Bolsonaro connecties hebben met de maffia in die stad.

Als onderdeel van zijn verkiezingsprogramma beloofde Bolsonaro vorig jaar dat hij als president hard op zou treden tegen corruptie.

Braziliaanse president noemt journalist 'erg homoseksueel'
49
Braziliaanse president noemt journalist 'erg homoseksueel'