Saïd R., de vermeende rechterhand van Ridouan T., is vermoedelijk aangehouden in Colombia. Dit wordt vrijdag bevestigd door de politie na berichtgeving van De Telegraaf.

De formele identificatie moet nog plaatsvinden, maar de politie laat al weten "naar verwachting hierna te kunnen bevestigen dat het om Saïd R. gaat".

De politie laat weten dat een samenwerkingsverband van de Landelijke Eenheid, de Colombiaanse politie en de Amerikaanse FBI en de Amerikaanse drugspolitie DEA de man hebben aangehouden.

Volgens de Colombiaanse krant El Tiempo is R. gearresteerd in Medellin en inmiddels overgebracht naar een streng beveiligde gevangenis in de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Met de aanhouding zitten alle kopstukken in het Marengo-proces vast. Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Colombia, maar er zijn eerder personen vanuit dat land uitgeleverd aan Nederland op basis van een VN-verdrag.

Man vervolgd voor verschillende liquidaties

R. wordt net als T. vervolgd in het Marengo-proces dat draait om meerdere liquidaties en pogingen hiertoe. Het gaat hier om de moorden op Ronald Bakker (2015), Samir Erraghib (2016), Ranko Scekic (2016), Martin Kok (2016) en Hakim Changachi (2017).

Voor zestien verdachten in het Marengo-proces vinden de volgende zittingen op 27 en 28 februari plaats. T.'s zitting volgt op 6 maart in de beveiligde rechtbank De Bunker in het Amsterdamse Osdorp.

Voor zowel R. als T. was een prijs van 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot de aanhouding leidt. In het geval van T. leidde politiewerk tot de arrestatie en daarom hoefde het tipgeld niet uitgekeerd te worden.

Voor deze liquidaties wordt Ridouan T. vervolgd
120
Voor deze liquidaties wordt Ridouan T. vervolgd