Bij een vliegtuigcrash in de Democratische Republiek Congo (DRC) zijn zondagochtend minimaal 27 mensen omgekomen, melden reddingswerkers en regionale autoriteiten. Het toestel kwam terecht in een dichtbevolkt deel van de stad Goma in het oosten van het land.

Het vliegtuig van de lokale luchtvaartmaatschappij Busy Bee was net opgestegen van het vliegveld in Goma en was onderweg naar de ongeveer 250 kilometer noordelijker gelegen stad Beni.

Het bedrijf heeft meegedeeld dat het toestel, een propellervliegtuig van het type Dornier 228-200, zestien passagiers en twee bemanningsleden aan boord had.

Het is op dit moment nog onduidelijk of onder de inzittenden van het vliegtuig overlevenden zijn. De oorzaak van de crash is ook nog niet bekend.

De politie heeft een man opgepakt die geld probeerde te stelen dat in het toestel lag. Ook heeft de politie waarschuwingsschoten gelost om mensen af te schrikken die aan het plunderen waren geslagen.

Congolese vliegtuigen mogen niet landen in EU

Vliegtuigongelukken komen relatief vaak voor in DRC door minder strenge veiligheidseisen en slechter onderhoud. Alle Congolese vliegtuigmaatschappijen, inclusief Busy Bee, mogen niet landen op vliegvelden in de Europese Unie.

In oktober stortte een ander vliegtuig neer dat ook was vertrokken vanaf het vliegveld in Goma. Alle acht inzittenden kwamen om het leven.