Een student van de universiteit van Hongkong is vrijdag overleden nadat hij afgelopen weekend viel tijdens een demonstratie in de semiautonome Chinese regio.

De 22-jarige Chow Tsz-lok zat in het tweede jaar van zijn studie Informatica. Het is niet duidelijk wat voor verwondingen hij precies opliep toen hij afgelopen weekend ten val kwam. Volgens de lokale politie zou hij een verdieping naar beneden zijn gevallen in een parkeergarage.

Wat de precieze oorzaak van de val van de student is, is volgens Hongkongse media niet duidelijk. Daar circuleren op internet verschillende verhalen over.

Zo wordt een verklaring van iemand die hulp verleend zou hebben aan het slachtoffer online massaal gedeeld. Die persoon zegt dat de student op de vlucht was voor traangas dat de politie tegen demonstranten inzette. De Hongkongse politie ontkent dit echter.

Dood van student leidt waarschijnlijk tot nieuwe demonstraties

De dood van de student zal waarschijnlijk tot veel woede en nieuwe demonstraties tegen de Hongkongse politie leiden. Die wordt al langer beschuldigd van buitensporig geweld, nadat begin oktober een achttienjarige jongen werd geraakt door een politiekogel.

Persbureau AFP meldt dat demonstranten naar aanleiding van de dood van de student oproepen tot protesten door de hele stad.

Het grootste deel van de demonstranten die al sinds juni protesteren, bestaat uit studenten en jongeren. Zij roepen op tot onder andere meer democratie en minder bemoeienis van de Chinese overheid.